• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Amoena program

Specijalni grudnjaci

Ženstveni, moderni, prirodni: Amoena grudnjaci su specijalno dizajnirani da objedine komfor i lijep izgled sa sigurnošću potrebnom nakon operacije dojke. Specijalni grudnjak ima više važnih funkcija. Odgovarajući grudnjak je od ključne važnosti za bezbjedno nošenje prsne proteze – i za komotno kretanje. Specijalni grudnjak može vam ublažiti opterećenje u ramenima i smanjiti rizik od nagomilavanja limfe u tkivu. Amoena specijalni grudnjaci su izvanredna podrška za prsne proteze – i oni jednostavno izgledaju prekrasno!

Opustite se i osjećajte udobno.
Osjećaj sigurnosti i komfora pomaže u svakodnevnom životu. Kolekcija Feel nudi veliki izbor grudnjaka za svaki dan.
Istaknite svoj osobni stil.
Moderni, seksi i raznovrsnih boja, grudnjaci kolekcije Style vam omogućavaju da izrazite svoju individualnost.
Sigurnost pri svakom pokretu.
Sportski grudnjaci, koji vam pružaju slobodu i podršku za vježbanje i bavljenje sportom.

 

Kupaći kostimi

Amoena kupaći kostimi će vam pružiti sigurnost i samopouzdanje da ponovo budete aktivni na plaži ili bazenu. Specijalno dizajnirani jednodjelni, dvodjelni, bikiniji, tankiniji objedinjuju komfor i lijep izgled. Nevidljiva podrška koja čuva protezu na svom mjestu.

Opustite se i osjećajte udobno.
Feel kolekcija će vam pomoći da se opustite i uživate bilo gdje da ste.
Istaknite svoj osobni stil.
Atraktivni kupaći kostimi Style kolekcije su uvijek svježi, uvijek moderni.
Sigurnost pri svakom pokretu.
Za one kojima je plivanje hobi i strast, Move kolekcija nudi visokokvalitetne kupaće kostime izrađene od inovativnih materijala, prekrasnih boja i dizajna.

 

Silikonske prsne proteze

Svaka žena različito reaguje na dijagnozu karcinoma dojke. Zapravo ne postoji univerzalni recept kako se nositi sa bolešću. To je nešto što jedino vi sami možete usaglasiti na vaš sopstveni način. Mi dugi niz godina sarađujemo sa ženama kojima je dijagnosticiran karcinom dojke i stoga vam možda možemo ponuditi poneki savjet kako bismo vam pomogli u rješavanju problema.

Amoena prsne proteze su raspoložive i u light verziji.

Kao da je dio mene.
Prianja direktno na kožu, ne pomjera se i ne bježi prilikom pokreta, težina proteze je ravnomjernije raspoređena. Naročito se preporučuje ženama sa aktivnim životnim stilom i/ili ženama koje imaju probleme sa limfedemom ili napetosti u predjelu ramenog pojasa.
Ugodna temperatura u svakom trenutku.
Za žene koje imaju problema sa vrućinom i znojenjem. Pomaže da se osjećate svježe i ugodno.
Prirodan izgled i pokreti.
Slijedi pokrete tijela, prilikom kretanja se lagano njiše, a prilikom ležanja poravna.
Prilagođava se konturama tijela.
Mekani unutrašnji sloj prilagođava i zadržava svoj oblik prema konturama tijela, Dizajnirana za žene sa neobičnim i izraženim ožiljkom.
Uravnoteženo i sigurno pristajanje.
Razvijena da zadovolji osnovne potrebe žena nakon operacije dojke. Dobro pristaje, omogućava ugodan osjećaj i balans prilikom nošenja.


 

Amoena parcijalne prsne proteze

Nakon parcijalnog operativnog zahvata ili rekonstrukcije dojke, balansiranje dojki ne mora biti uvijek neophodno sa medicinskog stanovišta. Ali, ovaj aspekt je izuzetno važan radi psihičkog mira žene. Amoena Balans silikonski dodaci obezbjeđuju optimalan balans grudi i izrađuju se u različitim oblicima, veličinama i debljinama – tako da se svaka žena može osjećati samouvjereno i u tijesno pripijenoj odjeći ili kupaćem kostimu.

Obnavlja oblik i balans.
Obnavlja prirodni oblik grudi i dovodi u harmoniju vašu siluetu.

 

Postoperativni proizvodi

Neposredno nakon operacije i za vrijeme terapije zračenjem, kada je koža veoma osjetljiva, Amoena preporučuje nošenje lagane pamučne proteze i specijalnih postoperativnih grudnjaka dizajniranih da zaštite osjetljivo tkivo.


 

Dodatna oprema

Da bi zaokružila svoju ponudu, Amoena nudi paletu proizvoda za njegu vaše kože i prsne proteze, kao i dodatni pribor koji će vam pomoći da svoju Amoena prsnu protezu i Amoena grudnjake koristite na najbolji mogući način. Tu je i specijalna prozirna silikonska prsna proteza za plivanje.