• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Ortopedski ulošci za stopala

CHERKA COMPANY u suradnji sa Starom Ortopedijom iz Banja Luke u svoju ponudu je uvrstila gotove i uloške po individualnom otisku za sve osobe sa problemima i bolovima u stopalima.

Ortopedski ulošci kod bolnih stopala i zglobova

Svaki dan napravimo od 8,000-10,000 koraka. Nije ni čudno da nas noge bole! Ortopedskim i gotovim anatomskim ulošcima cilj nam je reducirati ili umanjiti vaše bolove u stopalu.

 

Ortopedski ulošci pravilno usklađuju opterećenje

Mnogi simptomi na stopalu počevši od opće boli do bolne kosti i problema na stopalima poput čekičastih prstiju, zadebljanja i palčane izbočine, su uzrokovani spuštenim i palim svodom stopala.

Ortotika primjenjena na stopalu pomaže rasporediti pritisak na zglobove unutar stopala kako bi umanjili razne simptome.

Ortopedski ulošci se mogu koristiti kao alternativa kirurškom zahvatu, ili nakon kirurškog zahvata kao prevencija nepravilnom opterećenju.

 

Koje vrste ortopedskih uložaka postoje?
Ovisno o vašim potrebama, stilu života i stanju stopala i obuči u kojoj će se koristiti izrađuju se razni modeli uložaka. Najčešći oblik je čvrsti tanki kožni uložak načinjen za svakodnevno dnevno nošenje.  Postoje i druge vrste ortopedskih uložaka namijenjenih nošenju u visokim petama čiji je glavni zadatak rasteretiti točke najvećeg pritiska.

 

Kako se izrađuju ortopedski ulošci?
Potrebno je par faza izrade kako bi se izradio jedan par uložaka po mjeri. U prosjeku 2 do 3 dana.

 

Zašto dolazi do problema sa stopalima?

Stopalo posjeduje nevjerojatan mehanizam zaštite. Međutim kod spuštenog svoda ne dolazi do amortizacije opterećenja te sustav kao takav pati. Svi potporni mišići i ligamenti postaju skloni ozljeđivanju.

Naša stopala podupiru kompletnu težinu tijela, tako da kad stvari krenu krivim putem to može izazvati problem u bilo kojem dijelu tijela. U isto vrijeme promjene u posturi tijela mogu voditi prema problemu sa stopalima.